Ervaringen

 

Sarah:

In ons geval is Sarah er niet alleen voor mijn dochter met PDD-Nos een therapiehond, maar ook voor mijn zoontje. Mijn dochter is vaak uit het niets zomaar boos, zonder dat ze weet waarom. Sarah helpt haar dan weer uit deze modus te komen. Door Sarah te aaien, wordt mijn dochter helemaal rustig en kan ze weer helder naar dingen kijken. Ook is Sarah voor haar haar beste vriendinnetje. Wanneer ze zich alleen voelt is Sarah er voor haar. Artsen wilden mijn dochter aan de medicijnen zetten, maar ik ben blij dat ik dit niet gedaan heb en dat we gekozen hebben voor Sarah! Onze trouwe vriendin die we voor geen goud willen missen.

Voor mijn zoontje is het de bedoeling dat Sarah de geduldige trouwe viervoeter wordt waar hij aan kan gaan voorlezen om zo zijn taal en spraakontwikkeling te gaan verbeteren. Sarah oordeelt niet, ze luistert geduldig. Ook helpt zij hem om over zijn angst voor honden heen te kom. Voor mijzelf is Sarah een topper. Als HSP-er (hoog sensitief) vind ik mijn huis heel aangenaam.  Als ik mijn huisje (mijn comfortzonen) niet uit hoef, ga ik niet. Sarah is de reden dat ik er wel uit moet! Een trouwe vriendin die we voor geen goud willen missen. Sarah is deel van ons gezin gaan uitmaken.

 

Ayla:

Ayla verveelde zich, na mijn idee enorm. Ik wist niet goed wat ik haar naast het wandelen of spelen kon aanbieden. We hebben Ayla leren hersenwerken en spelletjes te doen met de clicker.

Al pratend gaf ik 'onbewust' aan, dat ik voor meerdere honden uit de buurt bang ben geworden.Aan de hand van foto's en de honden (praktijk) buiten  heeft ze me laten inzien wat een hond je wat verteld en waar ik op moet letten en wat ik kan doen in bepaalde situaties. 

Ayla was net een stuiterbal, wanneer ze de trap in de flat af wilde. Ayla wilde graag naar buiten en 'rende' luid blaffend de trap af. Stapje voor stapje heb ik geleerd, hoe ik rustig met Ayla de trap af kon lopen. Ze doet het nu perfect! Ook buiten loopt Ayla een stuk rustiger. De gentle leader kon af, Ayla loopt nu in haar tuigje.

 

Dank je wel daarvoor,  poot van Ayla!